Over AE-ICT bv

 

AE-ICT bv is in 1989 gestart als "AlphaEcho-software" met het vervaardigen van maatwerksoftware.

De eerste software pakketten waren voor particulier gebruik. Bekende titels waren "Platin" waarmee een platen/CD collectie kon worden onderhouden en "Simkas" de eerste uit een reeds SIM producten waar simpel en eenvoudig gebruik de belangrijkste uitgangspunten waren.

In 1991 hebben wij ons als AE-software laten inschrijven bij de KvK. De eerste twee jaar werd AE-software in de vrije tijd gerund.

In 1993 was er zoveel werk dat we ervan konden bestaan en werd het kantoor geopend.

In 1995 kwam "het internet" naar Nederland, en ging onze afdeling AE-internet van start.
AE-internet leverde inbelverbindingen en web- en mailhosting, enkele jaren later kwam daar ADSL bij.

In 1998 hebben wij in ons kantoor te Geldermalsen onze eerste bescheiden datacenter ingericht. Vanuit ons datacenter werden enkele bekende websites gehost zoals "kranten.com" en "boogo.nl". Daarnaast werd alle door ons geleverde hosting verzorgd vanuit Geldermalsen.

In 2000 werd het tijd de structuur van ons bedrijf te reorganiseren en gingen de afdelingen AE-software en AE-internet op in de nieuw opgerichte besloten vennootschap AE-ICT bv.

In 2001 werd in Amsterdam onze tweede co-lokatie in gebruik genomen in het datacenter van Novaccess.
In dit tweede datacenter werden de hoog volume websites ondergebracht en diende als backup voor ons eerste datacenter.

In 2004 waren we uit onze jas gegroeid en vroegen een bouwvergunning aan voor een nieuw kantoorpand, echter moest de bouw wachten tot eindelijk in 2008 de vergunning werd afgegeven.

In 2008 werd de bouw gestart en na een voorspoedige bouw werd ons nieuwe kantoor opleverd in begin 2009.
Klik hier om het fotoalbum van de nieuwbouw te bekijken.

In 2010 werd besloten om onze klanten online backup aan te bieden. Het tijdperk van de tapebackup liep ten einde en met de nieuwe dienst kunnen onze klanten hun backup op te slaan in de cloud.

In 2011 werd een tweede co-lokatie ingebruik genomen, ditmaal in een datacenter van Leaseweb.
De diensten vanuit colo Geldermalsen worden langzaam afgebouwd en verdeeld over de andere co-lokaties van AE-ICT.

In 2012 installeren wij in onze co-lokaties op VMware gebaseerde cloudoplossingen, waardoor onze klanten hun automatisering kunnen verhuizen naar de cloud.

In 2013 plaatsen we zonnepanelen op ons kantoor om onze CO2 footprint te verkleinen en zijn we gestart met het aanbieden van zakelijke glasvezel verbindingen via het Reggefiber netwerk.

In 2014 zijn we gestart met de levering van VOIP lijnen en centrales, met de 3CX centrales biedt AE-ICT een betaalbare telefooncentrale en veel goedkopere maandelijkse telefonie kosten in vergelijking met traditionele KPN lijnen.

 

 

Er zijn op dit moment geen actuele berichten.